Liitteenä oleva polku kuvaa selkeästi matkaa yksittäisistä hoitokäynneistä, diagnosoinnin kautta terapian piiriin. Katso siis oikealta linkki terapiahakuohje / Kela.

Tutustuthan,

kuntoutuspsykoterapia

Kuntoutuspsykoterapiaa haetaan kirjallisesti kuntoutushakemuslomakkeella KU131 (ei pelkän lääkärilausunnon perusteella). Hakemukseen liitetään kuntoutussuunnitelma/ B- lääkärinlausunto. Lausunnossa tulee olla suositus kuntoutuksesta perusteluineen, selvitys sairauden / vamman nykytilasta, kuntoutustarpeesta ja kuntoutuksen tavoitteesta. Kela korvaa terapiakerrasta 57,60 € ja asiakas maksaa loput yhdessä sovittavan käytänteen mukaan. Pääasiassa teen kuitenkin vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen mukaista psykoterapiaa, johon liittyy erilaiset korvauskäytänteet kuin edellä mainittu. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kesto on useita vuosia (viisikin vuotta), joten asiakaspaikkoja vapautuu näin ollen minulta hyvin heikosti. Tämä tarkoittaa 1-2 vapautuvaa paikkaa/ vuosi. Vuosi 2024/ kevät on jo täynnä ja jonokäytäntöä en suosi.

Kela suoritti auditoinnin Ajatuskuja Oy. n 7.12.2022. Auditoinnin palautteen mukaan yrityksen vahvuudet ovat henkilöstö ja kuntoutusprosessi. ”Palveluntuottajan ammatillinen työkokemus ja  lisäkoulutus edistävät terapiaprosessin asiakaslähtöistä toteutumista. Palveluntuottajan aktiivinen verkostotyö edistää terapian arkeen siirtymistä”. Näissä siis ylitän Kelan standardit. Huomautus tuli ryhmämuotoisen tapaturmavakuutuksen puuttumisesta. Asia on laitettu kuntoon 15.12.22. Kaikki muut vaadittavat vakuutukset (5 muuta) ovat olleetkin kunnossa. Nyt siis ”asiakasturvallisuus ei vaarannu”.

Auditoinnilla todetaan, että yrityksenne terapian käytännön toteutus vastaa sopimusta, tarjousta ja palvelukuvausta. Palvelu noudattaa hyvää kuntoutuskäytäntöä. Kela kiittää asiantuntevasta ja rakentavasta yhteistyöstä palvelun tuottajaa. Tarkastajana toimi Anna Valtamo/ itäinen kuntoutusryhmä.

Asiakaspalaute:

Iso kiitos Sari näistä kahdesta vuodesta, jotka olet kulkenut rinnallani. Tämä on ollut minulle todella merkittävä matka menneisyyteen, tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Olen erittäin tyytyväinen, että sain kulkea tämän matkan juuri sinä tukenani. Autoit minua käymään läpi menneisyyttäni, kohtaamaan suurimmat varjot sekä hyväksymään ne osaksi itseäni. Autoit minua kohtaamaan itseni ja kuuntelemaan enemmän itseäni. Autoit minut alkuun polulla, joka johtaa kohti unelmiani. Tästä on helppo jatkaa kohti sellaista elämää, jonka haluan saada. Osittain huomaan sen jo saaneeni ja osaan ihan eri tavalla pysähtyä nauttimaan niistä hetkistä, jolloin kaikki on hyvin. Tiedän nyt myös sen, ettei koskaan tule valmista. Pyrin vähemmän täydellisyyteen. Osaan nähdä eri tavalla kuin ennen käyttäytymistäni ohjaavat syyt sekä ohjata itseäni oikeaan suuntaan. Osaan pysähtyä hetkeen ja nauttia siitä.

Itseni lisäksi olet epäsuorasti vaikuttanut suuresti lasteni hyvinvointiin. Olet tuonut valtavasti lisää uskoa vanhemmuuteeni. Olen saanut tärkeää vahvistusta sille, että olen oikealla tiellä kaikkien erityisten lasteni kanssa. Pienillä asioilla, joita olen heidän kanssaan tässä matkan varrella sinulta oppinut, on ollut todella iso merkitys. Uskon ja luotan kykyyni vanhempana ohjata lapsiani oikeaan suuntaan. Osaan vaatia ja taistella. Osaan asettua heidän asemaansa. Ymmärrän entistä syvemmin.